Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal

2017-11-21

sponsored links

Ebben a gonosz idõben nincs is jobb, mint egy melengetõ nagy tányér krémleves. Hogy miért gonosz? Emma ismét megfázott, mert az öltözés nagy kalamajka nálunk, elõször általában én, aztán már õ is beleizzad, mire sikerül mindent ráadni. De ez egy ilyen idõszak, majdcsak hozzászokik. Ha meg nem, akkor nekem kell igyekezni. :)







Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal
Hozzávalók
2 nagy fej fokhagyma
4 nagyobb burgonya
1 szál póréhagyma
2 liter húsalaplé
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
õrölt fehér bors
õrölt szerecsendió

1 evõkanál olívaolaj
2 evõkanál vaj
50 ml tejszín

továbbá:
1 evõkanál szezámmag
1 evõkanál lenmag
2 evõkanál tökmag
4 evõkanál napraforgómag

Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kétféle hagymát olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a húsalaplével. Ízlés szerint fûszerezzük. Addig fõzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Botturmix segítségével simára turmixoljuk, végül hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tûzre és éppen csak felforraljuk.
A magokat kimérjük, száraz serpenyõben megpirítjuk, majd a tálalt levesre szedjük.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/fokha...

sponsored links

Keres?s