Fokhagymás bagett

2012-10-24

sponsored links


A szeptemberi hangolás után lassan tényleg feléledek... Itt a beígért bagett: gyors kelesztéssel, könnyû formázással, jó szendvicskészítéshez, de akár magában is!
Az elmúlt hetekben sem unatkoztam, mögöttünk van egy csõtörés, az alattunk lévõ étterem eláztatása, egy fürdõfelújítás, sok munka, egy betörés... Utóbbi szerencsére sikertelen volt, akkora volt a rendetlenség a felújítás miatt, hogy minden értékünk valami értéktelen alatt volt, nem maradt sok ideje a betörõnek és a kutya ottléte is megzavarhatta. (A fellépése biztos nem. Bár azóta találgatunk, lehet, hogy abban a 15 másodpercben megpróbálta elnyalni.) Hogyan jutottak be? Lesit kicsalta egy nõ a lakásból azzal, hogy rosszul lett, összeesett a gyereke a lépcsõházban. Mikor nagyon messze el akarta vinni az ajtótól, Lesi visszament volna bezárni, de akkor a kétségbeesett anya már nem akarta visszaengedni, elkezdett rikoltozni... A módszerrõl gondolom nektek is megvan a véleményetek. Nagy szerencsénk volt, Lesi jó idõt futott, kevés ideje maradt a rámoláshoz a piszokládának, lelépett, nem tûnt el semmink.

No, de a kenyér világnapján újra megsütöttem ezt a bagettet, fokhagymásan is kipróbáltam!
A recept eredetije Lorraine Pascalé, egy televíziós mûsorában láttam. Ugye, ha hazamegyek anyumhoz, akkor kiélvezem a kábeltévé nyújtotta lehetõségeket, amíg õ dolgozik. Eldõlök a fõzõcsatorna elõtt, de szigorúan jegyzettömbbel a kezemben... :)
A hozzávalókat duplán adom meg hozzá képest, így két bagett készülhet belõle és jobban megjegyezhetõek a mennyiségek, nem kell 275 gr lisztet kimérni :)

Hozzávalók 2 bagetthez:
55 dkg kenyérliszt (BL 80) ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s