Fokhagyma-krémleves
sponsored links
Édes gyermekem nagy leves rajongó, szinte bármilyen levest megeszik, amit fõzök. Viszont évekig nem volt hajlandó fokhagymás ételeket enni, de pár éve rájött, hogy a fokhagyma mégiscsak egy nagyon finom valami, azóta jóízûen fogyasztja. Valamelyik nap beszélgettem egy ismerõsömmel, aki mondta, hogy a lányai mennyire szeretik fokhagyma-krémlevest. Errõl eszembe jutott, hogy én még soha nem csináltam. Nosza gondoltam, akkor én is nekifutok, hiszen a leányzó, most már eszi a fokis dolgokat. Az elsõ próbálkozásom annyira jól sikerült, hogy innentõl felkerült az otthoni étlapunkra.
Hozzávalók, amiket használtam:
1 kisebb fej vöröshagyma
1 egész fejnyi fokhagyma
5 dkg vaj
2 evõkanál olaj
2 ek liszt
1 liter húsleves alaplé
2 dl tejszn
só, bors, szerecsendió
a tetejére
pirított kifli vagy kenyér falatkák
A hagymát apróra vágtam és a felforrósított vajon és olajon megdinszteltem. Az egész fejnyi fokhagymát szintén megpucoltam a fokhagymapréssel átpréseltem, majd a hagymás alapon egy picit megpirítottam. Ezután jött bele a két evõkanálnyi liszt, amivel összekevertem, majd felöntöttem a húsleves alaplével. Sóztam, borsoztam reszeltem bele egy kevéske szerecsendiót, botmixerrel átturmixoltam, majd felforrás után felöntöttem a tejszínnel, amivel pár percig még fõztem. A kiflikarikákat egy kevés olajon megpirítottam, amivel megszórtam tálalás után. Pikk-pakk készen van és már lehet falatozni is.