Fokhagyma felfújt petrezselyem salátával - a játék az asztalon hever

2011-11-09

sponsored links

A fokhagyma és a petrezselyem ikertestvérek. Ikeranyukaként ezt 100%-os biztonsággal állíthatom. Nem egy petéjûek, de akkor is azok. Aki nem hiszi, készítse csak el, és azonnal rájön, hogy igazat beszélek. Bár külön-külön is jó arcok, de együtt kacagnak a tányéron, fürdõznek egymás társaságában. Kiegészítik, és támogatják egymást, kidomborítják a másik legjobb tulajdonságait, és összefogva sokszorannyira képesek, mint egyedül.

Szoktunk játszani a fiúkkal, hogy az ételek, alapanyagok közül kinek ki a testvére. Ez így hangzik, én azt mondom alma, õk azt hogy fahéj. Azt mondom borsó, õk hogy petrezselyem. Krumplifõzelék-babérlevél, tea-méz és citrom , kávé-tej, mozzarella-paradicsom, paradicsom-bazsalikom...a végtelenségig lehet ezt játszani,a szabály csak az, hogy jellemzõ iz és fûszerpárokat soroljunk. Még csak az alapoknál tartunk, de annyi mindent tanulnak, amit hiszek ha felnõnek, eszükbe jut majd, és csak arra fognak emlékezni, hogy játszottunk, sokat.

Olcsó, gyors és különleges. Biztosra lehet menni a recepttel. Elsõ kóstolásra külön a petrezselyem vad és kicsit durva, de a felfújttal együtt fantasztikus. Ennél egyszerûbb hozzávalókból aligha lehet ételt varázsolni.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2011/11/09/fok...

sponsored links

Keres?s