Fokhagym?s kacsasz?rnyt?, lilak?poszt?val ?s rosejblivel
sponsored links
Hozz?val?k:
6 db kacsasz?rnyt?
s?, ?r?lt bors, fokhagymapor
1 ek. olaj
1 fej lilahagyma
50 dkg krumpli
1 kisebb fej lilak?poszta
(ehhez s?, ?r?lt k?m?ny, cukor, almaecet, egy fej hagyma, olaj)
Elk?sz?t?s:
A s?t, borsot ?s fokhagymaport ?sszekeverem, ?s alaposan bed?rzs?l?m vele a libasz?rnyt?veket. Egy j?nait kikenek az olajjal- t?bb nem kell, mert a kacs?b?l sok zs?r kis?l majd, nekem majdnem 2 dl maradt egy ?vegben ut?na- beteszem a s?t?be, ?s k?zepes l?ngn?l addig s?t?m, m?g a villa sim?n bele nem megy a h?sba. Akkor kicsit feljebb veszem a l?ngot, ?s sz?p ropog?sra "var?zsolom" a sz?rnyt?veket.
K?zben van id? megtiszt?tani a krumplit, majd 3-4 mm-es karik?kra felv?gni. K?t tiszta t?rl? k?z?tt leitatom a vizet r?la, ?s olajban rosejblinek megs?t?m. A fej lilahagym?t kett?v?gom, majd v?konyan felszeletelem, ?s p?r pillanat alatt a forr? olajban a krumpli ut?n megs?t?m.
A k?poszt?val kicsit t?bb a macera, de azt ?n mindiog el?z? nap elk?sz?tem.
M?ghozz? ?gy:
A k?poszta k?ls? leveleit leszedem ?s eldobom, ezt nem szoktam haszn?lni. Kett?v?gom a fejet, kiszedem a torzs?j?t, ?s eg?szen v?kony szeletekre felv?gom. V?konyra cs?kozom a hagym?t is ?s hozz?adom. Bes?zom, ?s p?r percig ?llni hagyom. Egy nagyobb l?bosba olajat meleg?tek, ?s r?dobom a hagym?s k?poszt?t. Megsz?rom k?m?nnyel, cukorral ?s ecettel ?zl?s szerint, j?l ?tkeverem, ?s ?nt?k al? egy decinyi vizet is. Fed? alatt k?szre p?rolom. K?zben az?rt megk?stolom, ?s ha kell bele m?g valami ?zes?t?, p?tolom. Az ecettel ?rdemes ?vatosan b?nni, el?sz?r csak egy te?skan?llal locsoljunk a k?poszt?ra. Ha nem el?g savany?, lehet m?g fokozni, de kivenni m?r nehezebb bel?le.
Ha minden elk?sz?lt, akkor nincs m?s h?tra, mint egy t?lra sz?pen kit?lalni mindent, majd j??z?en megenni!
N?lunk a libanapi lakoma az id?n elmaradt. Most p?toltuk ezzel a kacsasz?rnyt?vel, amit bevallom jobban is szeret?nk, t?bb a h?s rajta, mint a lib?n.
?le