Fodros metélt sóskás-gombás szósszal
sponsored links
Szeretem az egyszerû tésztás ételeket, melyeket nem kell túlbonyolítani, de a végeredmény általában mindig jó. Vásároltam a piacon lósóskát, mert még soha nem ettem. Készítettem belõle levest, amirõl hamarosan írok és készült ez a tésztás étel. Reggelire ettük, mert nagyon egyszerû elkészíteni és érdekes módon a gyerekek is szívesen megették.
Fodros metélt sóskás-gombás szósszal
Hozzávalók: 2 szál zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kötés lósóska, 25 dkg csiperkegomba, kevés vaj, szerecsendió, só, fehér bors, 2 dl tejszín, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 20 dkg száraz tészta (nálam vékony fodros metélt), néhány szelet camembert sajt.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifõzzük. Amíg fõ a tészta , addig elkészítjük a gombás-sóskás mártást. A két féle hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sóskát megmossuk, és szintén apróra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. Egy serpenyõben a vajat megolvasztjuk, megfonnyasztjuk rajta két féle hagymát, majd beledobjuk a sóskát és a gombát. Fedõ alatt néhány perc alatt összepároljuk, fûszerezzük, majd végül belekavarjuk a keményítõvel elkevert tejszínt és összeforraljuk. Tálaláskor a tésztára a gombás-sóskás mártásból teszünk és a tetejére camembert sajtot helyezünk.