Fodros kel ?s petrezselyem peszt? mandul?val
sponsored links
Az ?szi kertben sok a fodros kel. Anyum?k t?bb csokornyit hoztak. K?sz?lt bel?le rakott kel, csipsz, ricott?s vega goly?k, ker?lt a (kr?m)levesekbe bel?le, illetve fagyasztottam is.
Ez itt most egy fodros kel peszt? sok petrezselyemmel ?s fokhagym?val, feny?mag helyett mandul?val. Sajt most nem ker?lt bele, ?gy veg?n ?trendbe kiv?l?.
Hozz?val?k:
1 csokor petrezselyem
3 sz?l fodros kel (sz?rai n?lk?l)
2 gerezd fokhagyma
1 mar?k mandula
ol?vaolaj/ aszalt paradicsomr?l marad?k olaj
1 csapott tk. s?
Mindent apr?t?ba teszek ?s pulz?lva apr?tom. Ha kr?mesebbre szeretn?nk, akkor tov?bb dar?ljuk ?s adjunk hozz? olajat. ?n az aszaltparadicsomr?l megmaradt olajat haszn?ltam hozz?.
Aki kev?sb? szereti fokhagym?san, az felezze az adagot.
Egy kis ?vegnyi adag lett. H?t?ben n?h?ny napig el?ll. T?szt?val ett?k, illetve k?sz?lt egy t?lt?tt paprika ?s cukkini vele. Annak majd hozom a receptj?t.