Focinap

2011-09-29

sponsored links


Csütörtök, az foci nap. Persze nem nekem. :) De ilyenkor igyekszem, hogy a sör mellé jusson valami harapnivaló is, és az lehetõleg ne a sós mogyoró és a ropi legyen. Persze azért nem minden héten állok neki, kell hozzá hangulat is. De ez a recept már hetek óta a fejemben van. Évekkel ezelõtt készítettem elõször, még az albimban a rossz sütõben, abban az idõben, amikor még azt sem tudtam, hogy az élesztõ felfuttatásához nem árt némi cukrot is tenni a langyos tejbe. :) Tudom, tudom, szégyen, gyalázat. :) De ez az igazság. A tudatlanság mintapéldája, meg persze a recepteké, ahol ezt az apróságot sokszor elfelejtik.
Az eredeti recept török lepénykenyérnek hívta. Nem tudom, mennyire az, mert az én szemem elõtt azon valami darálthúsos izé van. Ezt meg a recept almával és juhsajjtal írta. Az én képzeletemben ez valahogy nem passzol a török konyhához, de ki tudja. :) Szóval erre a kenyérféleségre vágytam már jóideje, így a focinap tökéletes kifogás volt hozzá. Ilyenkor úgyis egyedül töltöm az estét, jó elbíbelõdni a konyhában valamivel.
A mai adag egy kicsit jobban megkelt (több élesztõ került bele mint eredetileg terveztem), a feltét is kicsit változott, de az íze.. hm.... az még mindig verhetetlen. Mindenkinek ajánlom. Vacsorára, sör mellé, vendégvárónak, nasinak. Bárminek :)

Lepénykenyér juhtúróval és póréhagymával ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/09/focinap....

sponsored links

Keres?s