Focaccia variációk
sponsored links
Sokszor elõfordul, hogy a mikor a gyermek pizzát kér, magunknak inkább valamilyen focaccia-t sütök. A tésztában ugye nincs különösebb eltérés, mindkettõ lisztbõl, vízbõl, sóból és élesztõbõl áll, a különbséget a vastagsága adja mag.
Ennek is számtalan variációja létezik, a legegyszerûbb, aminek a tetejére csak nagyszemû só, olívaolaj és friss rozmaring kerül.
Most viszont a két kedvencünket mutatom meg. Az elsõ, az aszalt paradicsommal, olajbogyóval, mozzarellával megpakolt már régi kedvenc, a másik, a körtés, camembert-es, diós pedig újabb szerelem.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olívaolaj ( az aszalt paradicsomról)
- 3 dl víz
- 2,5 dkg friss élesztõ ...