Focaccia miniparadicsommal és rozmaringgal
sponsored links
Ilyenkor a legjobb kelt tésztát sütni: a hûvös estéken kifejezetten jól esik a sütõ melege, na és most már fel kell hagyni a mediterrán stílusú, este 10 körüli vacsorázással is, mivel korán kell kelni és így muszáj nagy nehezen korábban ágyba parancsolni a fiatalságot is.
A mediterrán életmódból azonban nálunk mindenképp meg kell tartani az olaszos kajákat; az iskolaév kezdetével az itthon kosztoló csapat közölte, hogy õk tulajdonképpen már minden kaját unnak (amit nem, azt azért nem, mert azt ugye eleve meg se eszik) kivéve a bolognai-lasagne-pizza triumvirátust. Szóval ilyen sorrendben lehet akár minden héten ebédre.
Vagy vacsorára a focaccia, ami most a kert utolsó mini koktél (vagy cseresznye...) paradicsomaival készült - akkorák pont, mint a képen, alig egycentis édes, érett apróságok, remélem, sikerül magot szednem belõlük,mert az idén nagyon nagy sikerük volt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,2-3,5 dl víz a liszt minõségétõl függõen
2 dkg élesztõ
2 tk. só
2 ek. olívaolaj ...