Focaccia Genovese

2012-09-20

sponsored links

A focaccia egy tipikus olasz kenyérféle, amit az orszĂĄg szinte minden terĂŒletén készĂ­tenek, természetesen kĂŒlönbözĂ” féle Ă­zesĂ­tésben és mĂłdon. AlapjĂĄban véve egy egyszerĂ» kenyértésztĂĄrĂłl van szĂł, amihez több zsiradékot, extraszĂ»z olĂ­vaolajat vagy vajat, esetleg sertés zsĂ­rt adnak, ettĂ”l lesz jellegzetes. A focaccia készĂ­tés gyökerei LigĂșriĂĄbĂłl erednek, ezen belĂŒl is GenovĂĄban készĂ­tik a legĂ­zletesebben. Ennél a tésztĂĄnĂĄl is, mint a kenyér készĂ­tésénél, a kelesztéseken van a hangsĂșly, ha valamelyiket kihagyjuk, ne is szĂĄmĂ­tsunk tökéletes eredményre. UtolsĂł mozzanatként kĂŒlönbözĂ” feltétekkel is szoktĂĄk gazdagĂ­tani, mint példĂĄul vékonyra szeletelt vöröshagymĂĄval, olajbogyĂłval, koktélparadicsommal, de kĂŒlönbözĂ” zöld fĂ»szerekkel is, Ă­gy pl. rozmaringgal, de krémsajtokkal sem ritka, hogy megkenik a tetejét. Mi ĂĄltalĂĄban a tengerparton szoktuk fogyasztani, akĂĄr tĂ­zĂłraira, vagy ebédre, délutĂĄn azonban mĂĄr nem érdemes vĂĄsĂĄrolni, mert azok mĂĄr nem frissek, és talĂĄn kevésbé tesz jĂłt a gyomornak is. LĂĄssuk hĂĄt a receptet.
HozzĂĄvalĂłk kb. 500g tésztĂĄhoz:
  • 200g kb. 30 fokos vĂ­z
  • 20g extraszĂ»z olĂ­vaolaj
  • 7g sĂł
  • 3g melasz vagy méz ...

Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/eUcr...

sponsored links

Keres?s