Focaccia
sponsored links
Nagyon szeretem az olasz konyhát, de nehéz is nem szeretni. A friss és változatos alapanyagok és az ételek területi sokszínûsége káprázatos. A péksütemények világában pedig el lehet veszni, és minden erõmmel azon vagyok hogy soha ki se találjak. :) Az elsõ lépéseim a focaccia nevû kenyérlepény felé vezettek, ami szerencsére nem tántorított el az úttól mert nagyon finomra sikeredett. El kell árulnom, hogy nagy lendületet adott az elkészítéséhez, a TV Paprikán futó Lorraine Pascale sorozat, ami kitûnõ recepteket tartalmaz. Teljesen extázisba estem az epizódok láttán, és sikerült fel is vennem õket, amiket úgy õrzök mint a hímes tojást. :) Az egész olyan könnyed, és lendületes, hogy az ember azt is elhiszi, hogy még macaront is tud sütni elsõre! Íme Lorraine receptje:
Hozzávalók:
- 500 g fehér tönkölyliszt (325 g CH)
- 2 tk. só
- 7 g szárított élesztõ
- 8 ml olívaolaj
- 150 ml meleg víz
- 1 nagy ág rozmaring ( kb. 3 cm-es darabokra vágva) ...