Focaccia friss paradicsommal

2011-10-04

sponsored links


Mivel a teraszomon még a tövén voltak a paradicsomok, gondoltam kipróbálom friss paradicsommal is a focacciat. A receptje ugyanaz mint az aszalt paradicsomos focacciának, a különbség csak annyi, hogy apróra vágott bazsalikomot belegyúrtam a tésztába, és a tetejére friss paradicsomot tettem. Nagyon finom lett az édes, sült paradicsomokkal. Most csak fél adagot készítettem, mert csak egyedül voltam itthon.

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztõ
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél kávéskanál só
  • 6 evõkanál olívaolaj, ebbõl 2 evõkanál a tésztába, a többi a kenéshez
  •  paradicsom ízlés szerint
  •  kisebb csokor bazsalikomlevél
  • durva tengeri só(én csak hagyományost tettem mert más nem volt itthon) ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s