Focaccia con cipolle rosse e tonno - Tonhalas lilahagymás focaccia

2012-06-21

sponsored links


Nagy kedvencemmé vált ez az étel, amikor Marina di Massában nyaraltunk. Már elsõ nap felfedeztük a közeli focacceria-t és minden nap hûségesen betértünk. Mivel a pizzához nem volt otthon elég sajtunk, de valami hasonlóra vágytam ezért végre kipróbáltam, hogyan készül a focaccia házilag. Természetesen az alapul vett recept az eredeti olasz. Innen származik. Szerintem már a neve is gyönyörûséges. Annyira megtetszett ez a tészta, hogy ezentúl a pizzát is így készítem. Finom ropogós kívül és laza szerkezetû belül. Egyszerûen tökéletes.

Focaccia tészta alaprecept:

20 g élesztõ
280 ml víz
420 g liszt (ebbõl kétszáz gramm rétesliszt)
3 evõkanál olívaolaj
12 g só
1 kávéskanál cukor ...

Folytats a blogon ... edeskonyha.blogspot.com/2012/06/focac...

sponsored links

Keres?s