Flódni
sponsored links
Flódnit eddig csak az udvarhelyi Frieske Pan-nál ettem, de az nagyon-nagyon finom. Idén pedig "úgy döntöttem, hogy inkább hagyományos sütiket fogok sütni az ünnepre: Katit, zserbót, mézeskalácsot... Aztán kaptam egy kis mákot is, és máris változott a döntés a hagyományos zserbóról a diós-mákos zserbóra. De amikor hazaérkeztem, és megláttam Duende flódniját, megszületett a végleges döntés: flódni lesz. És nagyon jó döntés volt. Nagyjából ragaszkodtam az õ receptjéhez, de nem teljesen mindenben. Én pl. bort nem használtam hozzá semmit. És az ízesítés is picit más volt. Ám a végeredmény isteni volt. És a vendégeknek is, akik kóstolták, nagyon ízlett. :) Legközelebb, amikor elkészítem, egy icipici sütõport fogok tenni a tésztájába, az adaghoz képest tényleg picit. Már úgy is írom a receptbe. A tésztával nagyon jól lehet dolgozni, és finom is, de mivel sok töltelék van közötte, mégis elnehezíti kissé. Hátha ez a pici sütõpor dob rajta. Vagy lehet nem. :P
Flódni
Hozzávalók egy kb. 35*25 cm-es tepsihez, a tésztához: 80 dkg liszt, 30 dkg vaj, 10 dkg fruktóz, 1 egész tojás, 2 ...