Florentin
sponsored links
Nem igazán Húsvéti süti, de, mivel ilyenkor szeretek többféle apró sütit sütni, ez is bekerült a repertoárba, mert nagyon szeretjük.
A tésztához
- 17 dkg porcukor
- 5 dkg akácméz
- 17 dkg hámozott, szeletelt mandula
- 5dkg. aszalt sárgabarack
- 2 dkg vaj
- 2 dl tejszín.
Bevonni:
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj.
Hozzáadtam a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Cipót formálva belõle, 1/2 órát hûtõbe pihentettem.
Amíg a tészta pihent, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraltam, majd belekevertem a felaprított gyümölcsöket, a mandulát és hagytam langyosra hûlni.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtottam, és a tepsibe fektettem, széleit egyenesre igazgatva. Egyenletesen elkentem rajta a masszát, és 170 fokos sütõben, tûpróbáig kb. 12- 15 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihûlni, ezután a széleit egyenesre, majd utána téglalap darabokra felvágtam.Vízgõz felett felolvasztottam a csokoládét, hozzákevertem a vajat, és a süti két oldalát belemártottam.
Jól záródó süteményes dobozban, rétegenként sütõpapírral elválasztva hûtõben tárolható, de minek tárolni?