Fleur de Sel -vagyis sós- tejkaramella
sponsored links
A tejkaramella csak elsõ hallásra tûnt egyszerûnek. Ha kicsit utánaolvas az ember rá kell jöjjön, hogy rosszabb esetben még a cukorhõmérõ is elõ kell, hogy kerüljön, ahhoz, hogy tökéletes eredményt érjünk el. Be kell valljam elsõre nekem sem sikerült. Nagyon finom lett, de kanalazni kellett. Másodikra már nem apróztam el és egy cukorhõmérõvel álltam neki. Az eredmény tökéletes lett! A most leírt receptben próbálom érzékeltetni az eltelt idõt, az állagokat, hogy hõmérõ nélkül is meg tudjátok csinálni. Kis extraként Fleur de Sel sót használtam, ami nagyon jól kiegészíti az édes ízt. Nagyon jó kis ehetõ ajándék lehet! Én ezüst és fekete selyempapírba csomagoltam és egy szalaggal díszített üvegben adtam át.
Hozzávalók:
- 240ml tejszín
- 75g vaj
- 1tk só
- 30dkg cukor ...