Flekken - magyaros fûszervajjal, hagymás steakburgonyával, fokhagymás joghurtöntettel
sponsored links
Amilyen fejedelmi étek, annyira egyszerû az elkészítése.
Mostanában többször is készült nálunk flekken ugyanezzel az egyszerû, mustáros páccal. Sütöttem a szabadban roston, gázon serpenyõben valamint sütõben is, minden sütési módon nagyszerûen szaftos és puha maradt a tarja. Most magyaros fûszervajat készítettem hozzá és fokhagymás joghurtöntetet.
Újabban ez a jól bevált fokhagymás joghurtöntet kíséri nálunk a fûszeres sülteket (fajitas, tandoori csirke, taco, flekken, gyros) és a salátákat. Egyszerû, nagyszerû.
A flekkenpác lelke a French's smooth & spicy mustár. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mustárral pácolunk. Jómagam erre és a dijoni mustárra esküszöm.
Az ujjnyi vastag, enyhén klopfolt hússzeleteket alaposan átkentem olajjal elkevert mustárral, majd frissen durvára õrölt 5 bors keverékkel és köménnyel megszórtam és lefedve betettem a hûtõbe egy éjszakára. Sütés elõtt ...