FLAMMKUCHEN...

2012-03-07

sponsored links


Flammkuchen avagy "lángoló pite" / nagyjából fordítva /... Egy nagyon finom, vékony dongájú kenyérlángos. Illetve leginkább a langalllóra hasonuló, lepény féleség. A rakománya is megegyezik a langallóéval, hiszen tejföl, füstölt húsos szalonna és hagyma az összetétele...Reggelire készítettem, hogy az ügyintézõs-mászkálós délelõttön, ne az éhséggel keljen foglalkozni. Hát bevallom, bejött! Pont jól laktunk tõle, és nem utolsó sorban nagyon ízlett! Finom, vékony, ropogós tésztája abszolút passzolt a hagyma édeskés és a húsos szalonna sült-sós ízével. Egy bögre citromos tea kíséretében, gyorsan lecsúszott. Persze teát csak a reggel miatt ittunk, de este felé inkább egy jókora pohár, habzó sör dukálna ám mellé...Ez az adag 2 személynek elegendõ, ha csak ez van tálalva. De ha más finomság is kerül az asztalra, akkor többen is megkóstolhatják ezt a csodát...

Hozzávalók egy kb. 30-35 cm-es lepényhez: 20 dkg liszt, 120 ml. langyos víz, 1 csapott mokkáskanál só. Rakomány: 3 evõkanál tejföl, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s