Flamingószelet
sponsored links
Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 7 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 4 dl tej
- 2 ek. cukor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dl édesített növényi tejszín
- 3 ek. porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a felvert tojásfehérjét. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben 165°C fokon 25 percig sütjük.
A pudingot a szokásos módon megfõzzük, majd kihûtjük. A túrót áttörjük. A növényi tejszínt habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a túrót a citromhéjat és a porcukrot és a kihûlt pudingot. A kihûlt piskóta köré keretet teszünk és a krémet a tésztára simítjuk. Szórócukorral díszíthetjük.