Flamingó szelet
sponsored links
A szalakálés sütiket nem mindenki szereti, mert sülés közben nem igazán jó illata van és egy kicsit érzõdik a süteményben is az íze.
Nagyon puha, könnyû tésztájú sütemény amit nem csak fõzött krémmel szoktak készíteni, hanem a liszt és a tejbõl készült alapkrémet lecserélik vaníliás pudingra.
Az így készült krém keményebb és nem folyik meg a szeletelésnél, de én ezt a hagyományos folyósabb krémmel készült flamingó szelet szeretem jobban.
Remélem azért elnyeri tetszéseteket és lesz aki kipróbálja !
Hozzávalók :
- a tésztához :
30 dkg liszt
4 evk, porcukor
1 evk. zsír
1 db tojás
1 dkg szalakáli
1 db 30 ml császárkörte aroma
kb :1,5 deci tej
- a krémhez :
20 dkg ráma
25 dkg porcukor
6 deci tej
6 evk. liszt
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése :
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra, gáznál 3. fokozatra.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, annyi tejjel hogy gyúrható nyújtható legyen.
( A tészta a császárkörte aromától lesz rózsaszín )
Három részre osztjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk.
( A lapok mérete : kb A4 lap méret)
Egyesével egy tepsi hátoldalán szilikonos sütõpapíron három lapot sütünk belõle.
Sütési idõ kb 6 perc laponként.
A krémhez a rámát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejbõl liszttel sûrû pépet fõzünk és ha kihûlt a margarinos krémhez keverjük, és együtt jól felhabosítjuk.
A tésztalapokat összetöltjük egy magas tepsiben a krémmel.
Alufóliával letakarjuk és hûtõbe rakjuk pihenni.
Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhetõ lesz.
Tálaláskor a tetejét porcukorral hintjük be.
A tejbõl liszttel sûrû pépet fõzünk és ha kihûlt a margarinos krémhez keverjük, és együtt jól felhabosítjuk.
A tésztalapokat összetöltjük egy magas tepsiben a krémmel.
Alufóliával letakarjuk és hûtõbe rakjuk pihenni.
Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhetõ lesz.
Tálaláskor a tetejét porcukorral hintjük be.