Flamand csirkecomb

2011-05-01

sponsored links

Ezt a receptet Madaras Rózsika nénitõl, a marosvásárhelyi Continental szálloda szakácsnõjétõl tanultam. Már elsõ hallásra megszerettem, akinek tetszik az édeskés hús - gyümölcs ízvilág, annak csak ajánlani tudom. Nekünk nagyon tetszett, így még fog a mi asztalunkra kerülni, esetleg annyi változtatással, hogy tejszín helyett, tejfölt használok majd.



Hozzávalók:
  • 4 kicsontozott felsõ csirkecomb(az eredeti receptben csirkemell szerepel)
  • 3 - 4 evõkanál liszt
  • 2 - 3 evõkanál olaj
  • 200 ml fõzõtejszín
  • csorrintásnyi vodka, én szilvapálinkát használtam
  • bors
  • 2 nagyobb alma
  • 1 evõkanál cukor
  • maréknyi mazsola
Elkészítés:
A csirkecombokat kipotyoltam(klopfoltam), sóztam, borsoztam. Az olajat felforrósítottam, a combokat lisztbe mártottam, és az olajon mindkét felüket megpirítottam. Ezután, kb. 1 dl vízzel felöntöttem, rálocsoltam a pálinkát, és puhára pároltam. A hús levébõl és a lisztbõl jó zaftja lett, amikor a hús megpuhult felöntöttem a tejszínnel, picit megsóztam, besûrítettem.
A cukrot egy lábasban karamellizáltam, felöntöttem hideg vízzel, hogy felolvadjon. Az almákat jól megmostam, héjastól karikákra vágtam, minden karikának a közepét, a torzsáját ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/05...

sponsored links

Keres?s