Flamand csirkecomb
sponsored links
Ezt a receptet Madaras Rózsika nénitõl, a marosvásárhelyi Continental szálloda szakácsnõjétõl tanultam. Már elsõ hallásra megszerettem, akinek tetszik az édeskés hús - gyümölcs ízvilág, annak csak ajánlani tudom. Nekünk nagyon tetszett, így még fog a mi asztalunkra kerülni, esetleg annyi változtatással, hogy tejszín helyett, tejfölt használok majd.
Hozzávalók:
A csirkecombokat kipotyoltam(klopfoltam), sóztam, borsoztam. Az olajat felforrósítottam, a combokat lisztbe mártottam, és az olajon mindkét felüket megpirítottam. Ezután, kb. 1 dl vízzel felöntöttem, rálocsoltam a pálinkát, és puhára pároltam. A hús levébõl és a lisztbõl jó zaftja lett, amikor a hús megpuhult felöntöttem a tejszínnel, picit megsóztam, besûrítettem.
A cukrot egy lábasban karamellizáltam, felöntöttem hideg vízzel, hogy felolvadjon. Az almákat jól megmostam, héjastól karikákra vágtam, minden karikának a közepét, a torzsáját ...
Hozzávalók:
- 4 kicsontozott felsõ csirkecomb(az eredeti receptben csirkemell szerepel)
- 3 - 4 evõkanál liszt
- 2 - 3 evõkanál olaj
- 200 ml fõzõtejszín
- csorrintásnyi vodka, én szilvapálinkát használtam
- só
- bors
- 2 nagyobb alma
- 1 evõkanál cukor
- maréknyi mazsola
A csirkecombokat kipotyoltam(klopfoltam), sóztam, borsoztam. Az olajat felforrósítottam, a combokat lisztbe mártottam, és az olajon mindkét felüket megpirítottam. Ezután, kb. 1 dl vízzel felöntöttem, rálocsoltam a pálinkát, és puhára pároltam. A hús levébõl és a lisztbõl jó zaftja lett, amikor a hús megpuhult felöntöttem a tejszínnel, picit megsóztam, besûrítettem.
A cukrot egy lábasban karamellizáltam, felöntöttem hideg vízzel, hogy felolvadjon. Az almákat jól megmostam, héjastól karikákra vágtam, minden karikának a közepét, a torzsáját ...