FITT császármorzsa
sponsored links
Egy kis császármorzsa vasárnap ebédre??!
1 adag:
- 1 közepes tojás
- 40-75 g darált zabpehely (mikor mennyi fér bele, ezekkel a mennyiségekkel nekem már mûködött a recept)
- vaníliás fehérje 10-15g is mehet bele, de nem kötelezõ
- 1 tk édesítõ + vanília aroma, ha nem raktunk bele vaníliás fehérjét
- csipet só
- 50 ml tej + 50 ml víz (vagy csak tej vagy egyéb nem tehéntej)
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval habbá verjük. A tojás sárgáját és a többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje habot, összeforgatjuk. Forró serpenyõben, 1 teáskanál kókuszzsíron elkezdjük sütni, amikor az alja már szép aranybarna, akkor elkezdjük darabolni, forgatni, morzsásítani. Amikor már a morzsánk szép aranybarna és nem ragacsos, kész is (max. 5 perc).
Cukormentes házi baracklekvárral és porXukorral (xilit) tálaltam a képen látható adagot.
Eredeti bejegyzésem, a másik blogom facebook oldaláról származik