Fitnesz piskóta tekercs

2014-03-26

sponsored links

piskóta tekercs

A múlt hétvégén végre otthon voltunk anyukáméknál? alig vártam: tavasz, kert, sunshine:))?. aham: orkán erejû szél, fagyáspont, sötét:((

Úgyhogy bent kellett valami szívderítõ dolgot találnom, és lám, meg is lett. Apukám(!!) piskótatekercset sütött?hát milyen cuki már:)) Persze egy falatot sem ettem, de egyre inkább fúrta az oldalam, hogy bár ezzel a recepttel még nem futottam eddig össze sehol, de biztos meg lehet csinálni fitnesz kompatibilisre is ezt a sütit. Végülis alig kell hozzá valami. Úgyhogy most hétvégén belecsaptam, és míg fõtt a pacal Húsevõnek, sikerre vittem a kísérletet.

Fitnesz változat hozzávalók( dupla adag- 16 szelet):

8 db tojás

60 g fehérje por

2 ek cukrozatlan kakaópor

édesítõ ízlés szerint

A töltelékbe:

2 közepes alma

útifûmaghéjpor (opcionális)

fahéj

A fitnesz változat tápanyagtartalma(1 szelet):

Energia:  74 Kcal

F: 6,25 g

Ch: 4,3  g

Zs: 3,5 g

Elkészítése:

A tojásfehérjéket jó kemény habbá verem, közben már hozzáadom a forró vízben feloldott édesítõt, és egy pici sót (állítólag ettõl keményebb lesz a hab..)

A sárgájákat is ?fehéredésig? keverem a géppel, belekeverem a fehérjehab felét, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat és kikutyulom. A végén a maradék habot már óvatosan keverem össze a cuccal, hogy a hab ne törjön össze nagyon.

Tepsibe, sütõpapírra öntöm és kb. 10 perc alatt megsütöm.

Amíg sül, az almát lereszelem, ha kell édesítem, hozzáadom a fahéjat, és ha van, egy-két kiskanál útifû maghéjport is (ettõl kicsit sûrûbb lesz, és tuti nem folyik ki majd).

Ha a tészta kihûlt, leszedem a zsírpapírról és egy tiszta konyharuhára rakom. Itt kenem meg az almapürével és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerem. Ha összeállt, 16 szeletre osztom.

Összehasonlításképp leírom a hagyományos recept hozzávalóit és tápanyagtartalmát:)

Az hagyományos recept (dupla adag- 16 szelet):

8 tojás

24 dkg cukor

24 dkg liszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

lekvár

..és  tápanyagtartalom(1 szelet):

Energia: 190 Kcal

F: 5,25 g

Ch: 34 g

Zs: 3,4 g

Blog by Andi


Folytats a blogon ... gasztrofitnesz.cafeblog.hu/2014/03/26...

sponsored links

Keres?s