Fit citromos túró torta ( low carb)
sponsored links
Március 15.-e ünnep... Nekem duplán. Ugyanis ezen a napon láttam meg a napvilágot.... Na, de milyen a szülinap torta nélkül? Viszont, a cukros, fehér liszteset nem eszem meg, a családomtól meg mégsem várhattam el, hogy erre, az álltaluk ismeretlen útra kényszerüljenek, és vért izzadva megpróbáljanak nekem valami tortát eszközölni. Tehát magamtól nekem elkészült életem legfinomabb tortája, ami nem mellesleg diétás. Úgy érzem ha elöbb nem, húsvétkor megismétlem :D
A receptet egy fogyis csoportban láttam, ott tekercsként volt jelen. Én kissé átalakítottam...
Hozávalók:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 4 ek víz
- 2 ek eritrit
- 4 ek zabpehelyliszt ( zabpehelybõl daráltam)
- 1 kk sütõpor
- 1 ek cukrozatlan holland kakaó
- 1 csipet só
- 250 g túró ( német krémesbõl csináltam)
- 150 g natúr joghurt
- 2 ek eritrit
- 1,5 ek porrá õrölt utifûmaghéj ( vagy 1-2 kanál aprószemû zabpehely)
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd hozzá adjuk a vizet. A sütõport és a kakaóport a zabpehelyliszttel elkeverjük és a tojásos léhez adjuk, alaposan kikeverjük csomó mentesre. A fehérjébõl a só hozzáadásával kemény habot verünk, és ezt óvatosan a tészta másik felébe forgatjuk, vigyázva ne nagyon törjük a habot.
Sütõpapíros, vagy vajazott lisztezett kapcsos torta formába töltöttem ( az amibe sütöttem 23 as), és 180 fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütöttem. Tûpróba szükséges!
Amíg sült elkészítettem a krémet:
Nem volt vele semmi macera egészen egyszerûen minden hozzávalót összekevertem, és 10-15 a tészta kisüléséig félre tettem. Ezalatt az utifûmaghéj szépen megszívta magát és besûrítette a krémet.
Amikor kisült a tészta egy picit hagytam hûlni , levettem róla a karimát, de a krém miatt vissza raktam. belekanalaztam a krémet elsimítottam és betettem a hûtõbe. Tálalás elött 40%- os protein csokiforgáccsal díszítettem ( reszelõvel reszeltem rá a csokiszeletbõl)