Fish Fridays
sponsored links
Aki Facebook-on követ már értesült újdonsült élményemrõl, mégpedig hogy átestem az elsõ kagyló és osztriga kóstolásomon. Ez nagy szó, ugyanis még a tengerparti nyaralások során sem tudtam rávenni magam erre, egyszerûen mindig taszított valami...biztos benne volt az is, hogy féltem nem kaphatok-e el valamit, bár tudom ez butaság, hisz tengerpart mellett ugyan mi lehet a gond...semmivel több esély nincs ott, mint itthon. Ráadásul Marokkóban ettünk igen sok mindent, nem is értettem ezt a fajta undort, de mégis meg volt. Már azt hittem úgy fogok meghalni, hogy ez kimarad az életembõl, de nem...ilyen esetekben derül ki mit tesz a közösség szelleme :)
Történt ugyanis, hogy kaptam egy kedves meghívót a Miele Fõzõiskolába, új halas fõzõkurzusuk bemutató órájára. Az óra Fish Fridays néven fut, péntek esténként lehet rá menni. Van tengeri halas és édes vízi halas óra is.Tematikáról késõbb írok még.
A bemutató órán tengeri halakat és herkentyûket készítettünk és kóstoltunk. Itt volt az egyik és másik elõétel az osztriga és a fekete kagyló. Itt, ebben a közegben és hangulatban nem volt bennem más, csak a vágy, hogy most vagy soha! Megkóstoltam, nem bántam meg. Túl is éltem..., úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit rá :)
Készítettünk homárt, lazackrémet, volt nyelvhal, vajhal és rák is. Sajnos nem tudtam végig maradni, így gyakorlatilag ...