FISH CAKE, MAGYARUL HALPOGÁCSA
sponsored links
Nem szeretem a TV-t. Valahogy eltompítja az ember agyát, megszûnik gondolkodni. Éppen ezért otthon gyakorlatilag csak mesét néztünk, korlátozott idõben. A végén már teljesen meg akartam szüntetni az elõfizetést hiszen volt, hogy hetekig be sem kapcsoltuk.
Az elmúlt két hónapban viszont rákattantam egy mûsorra: elõször nyelvgyakorlás volt a célja -még most is az- csak egy baj van vele, a hétköznapi szleng és poénok egy részét továbbra sem értem tökéletesen. A lényeget azonban igen. Mi más is lehetne ez, mint a Channel 4 "Come dine with me" mûsora, amelyben minden héten 1000 font üti a nyertes markát.
A legelején viccesnek találtam, hogy hétköznapi emberek hívnak meg otthonukba ugyanolyan hétköznapi embereket vacsorára. Aztán még viccesebb lett, amikor egy-egy konyhát is megláttam: nem is volt az konyha, inkább fõzõfülke egy kis rezsóval. Vagy az egész lakás a pincében volt, és kb a 3 vendéggel meg a házigazdával tele is lett. Aztán jöttek az olyan extravagáns szereplõk, akik úgy tûntek, hogy most elõször teszik be a lábukat a konyhába. Vagy akik állították, hogy nem is szeretnek enni. De a kritika az ment! A legjobb az volt, amikor egy fiatal hölgy csokimousse-t készített, de csodák csodája a tálalás elõtt az ujjacskája keményen kopogott a megdermedt mousse-on. És persze van a másik véglet, amikor valaki olyat rittyent, hogy az állam is leesik. Ne ezek általában külföldiek! Többnyire az itt élõ olaszok vagy thai, indiai részekrõl érkezõ bevándorlók, vagy generációk óta itt élõ "britek". Õk tudnak fõzni!
És van egy kivétel, amiért az egészet leírtam: egyik alkalommal egy nagyon kedves brit hölgy volt a vendéglátó, aki mellesleg egy pub-ot üzemeltetett. Nagyon szerette a fish cake-et, és azt állította, hogy évekig kísérletezett a recepttel, mire eljutott a ...