Fish and chips
sponsored links
Az este villant be, hogy de jó lenne... Nemrégiben vettem egy kiló mirelit tengeri halfilét, pont kapóra jött, reggel kivettem a mélyhûtõbõl, 11-re kiengedett, fûszereztem 2-2 fehér kanál só és ételízesítõ + 1 csapott fehér kanál fokhagyma granulátumból készült fûszerkeverékkel - persze nem minddel, de azért alaposan beszórtam az egészben hagyott halfiléket, aztán állni hagytam még jó fél órát. Utána alaposan kinyomkodtam belõle a vizet, leitattam róla a nedvességet, lisztbe mártottam, majd egy sûrû palacsintatésztaszerû masszába, amelyet 2 egész tojásból, lisztbõl, kávéskanálnyi sütõporból, és jéghideg buborékos ásványvízbõl készítettem, persze sóval is ízesítettem. A tésztába mártott halfiléket forró olajban, de közepes lángon sütöttem készre, hogy a vastag halak is jól átsüljenek. Hasábokra vágott sültkrumplival tálaltam. Férjem szerint finomabb volt, mint amit Angliában ettünk az Unoka látogatás alkalmával :)