Fish & bear
sponsored links
Korábbi ígéretemhez híven folytatódik a medvehagyma áradat. Mielõtt pedig tényleg aggódni kezdenétek értem, higgyétek el csak a tavaszt érzem és egyszerûen annyira szeretem a medvehagyma ízét, hogy szívem szerint szinte minden általam mostanában készített ételbe belecsempészném valahogy. Így történt ez a napokban is, ezúttal friss harcsa kísérõjeként került az asztalra.
Ha valaki eddig még nem próbálta volna, akkor tényleg itt az ideje, akiknek pedig bejött, további recept öltetek az alábbi linkeken.
Harcsafilé medvehagymás fûszervajjal
Hozzávalók:
2 egész afrikai harcsa kifilézve és szeletekre vágva
7 dkg vaj
8-10 szál medvehagyma
1/2 csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj
a körethez:
1 kg burgonya
10 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
só
A burgonyát héjastul tegyük fel fõni sós vízben és fõzzük puhára, de nehogy szétfõjön. Ha megfõtt leöntjük a vizet róla és hagyjuk egy kicsit száradni és hûlni. Ha kihûlt húzzuk le a héját és vágjuk karikára.
Készítsük el a fûszervajat. A medvehagymát és a petrezselymet tegyük turmixgépbe, sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a megolvasztott vajat. Turmixoljuk egynemûvé és tegyük hûtõbe hûlni.
A halat sózzuk borsozzuk és elõmelegített serpenyõben egy kis olívaolajjal süssük aranybarnára.
Közben a burgonyához is melegítsük fel egy másik serpenyõben a vajat és tegyük bele a burgonyakarikákat és a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedjük le a serpenyõt és néha megrázogatva pár percig pároljuk.
Tálaláshoz tegyük a tányérra a burgonyakarikákat, arra a halat, majd minden szeletre egy kiskanálnyi fûszervajat. Adjunk mellé friss zöld salátát.