Firi Firi - Polinézia fánkja
sponsored links
Honnan máshonnan jöhetne a firi firi, mint Bora-Boráról. És ez nem vicc. Francia Polinézia piacain, éttermeiben lépten-nyomon megtalálható ez a fánk. Kókusztejjel készül, amitõl nem lesz kókusz íze, de kap egy kellemes kókuszos aromát. A helyiek is lekvárral eszik, csak trópusi lekvárokkal, mint ananász, passio gyümölcs.
Nem kel aggódni, a mi lekvárjainkkal is mûködik. A tésztának folyósabbnak kellett volna lenni, hogy ki lehessen nyomni nyomózsákból, de nekem keményebb lett a tészta, mint az elvárás, így képtelen voltam nyomni, viszont kénytelen voltam kanállal kiszaggatni. Miközben szaggattam, Lóránt a 7 éves forgatta a lapáttal az olajban, és hozzám ért a forró olajos holmival. Amikor jeleztem, és megkértem, hogy figyeljen, mert én éppen rakom bele a fánkokat az olajba, megkérdezte: Akkor most te fõzöl, vagy én fõzzek? Percekre abba maradt a fánk utánpótlás a nevetésemtõl. Azért ez komoly kérdés az én konyhámba! Egyébiránt a Háni szerint ez az eddigi legjobb fánk recept.
Hozzávalók:
350 g liszt
100 g cukor, + ami a forgatáshoz kell ...