Firenzei steak - Bistecca alla fiorentina
sponsored links
Ha az ember piacra megy és már régóta ismeri az árusokat, két alternatíva lehetséges. Az egyik szerint valami hasonlóval fogadják: "Szia, mi újság?" Aztán van, amikor egészen más dolog történik. Amikor például valahogy így üdvözlik: "Szia, de jó, hogy itt vagy, nem akarsz steaket sütni?" Igazából nem tudtam, hogy akarok-e, de úgy döntöttem, ha már annyira kínálják azokat a csodás húsokat, hát elhozom. Hazafelé kitaláltam a folytatást. Felhívta a firenzei séf barátnõmet, hogy megkérdezzem, hogy készül a firenzei steak. Kiderült, nem is olyan vészes. S ráadásul az csak egy opcionális lehetõség, hogy elõtt pácoljuk-e néhány napig olíva olajban. Én a biztonság kedvéért megtettem. Ki tudja? De a vége egy pazar fõétel lett.
FIRENZEI STEAK - BISTECCA ALLA FIORENTINA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
Hozzávalók - 3-4 fõre -
- 2 kg steak hús ketté vágva, kb. 2,5 cm vastagra
- só, frissen õrölt bors
- extra szûz olíva olaj - ha pácoljuk, akkor min. 0,5 l kelleni fog -
- citromlé ...