Firenzei krémtorta (Zuccotto) a 13. Blogkóstolóra

2013-11-19

sponsored links

Firenzei krémtorta - Zuccotto

A Firenzei krémtorta a híres Zuccotto. Zuccotto olaszul tököcskét jelent, és azért ezen a néven híresült el ez az édesség, mert Olaszországban valamikor régen tökformájú edényben készítették. Ma már persze mindenki elõnyben részesíti az üveg, vagy inox tálat a készítéshez. Ezekben szép kupolaformájú lesz a tortánk.
Janka, a 13.Blogkóstoló háziasszonya PiciJucit sorsolta a játékban páromul, ami azt jelenti, hogy Juci blogjáról kell egy szabadon választott finomságot elkészíteni. Nagyon örültem a szerencsémnek, egyrészt, mert a szeptemberi bloggertalálkozón volt szerencsém személyesen is  megismerni Jucit,  másrészt Õ is tortás-süteményes blogot ír, tehát rokonlelkek vagyunk érdeklõdésünk szerint.
Elsõ felbuzdulásomban végig akartam sütni az egész blogot, de már néhány perc múlva csendesedett az indulatom, hisz nem vagyok én cukrász, hogy egész nap süssek, a családom pedig néha már lázad a sok édesség miatt, és kórusban követelik a tepertõs pogácsát, vagy a fokhagymás-sajtos sós lángost.
Jucinál is vannak sósak is, meg egyéb kalácsok, de így karácsony közeledtén érdemes a tortáit, süteményeit átböngészni.
Én is az ünnepre gondoltam, mikor megpillantottam nála a Firenzei krémtortát, és lelki szemeimmel már az ünnepi asztalon láttam.
De mivel a sógornõm szülinapjára épp esedékes valami tortaféle, rögtön neki is fogtam elkészíteni.  Amióta tortázom, általában ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2013/11/firen...

sponsored links

Keres?s