Finomkodó epres élvezet?
sponsored links
A megszokottól eltérõ sütiket is szeretek létrehozni, és persze, hogy sütés nélküli?:) most a nutellát varázsoltam a sütibe kétszeresen. Ezeket elõször mindig a család teszteli, és ha ízlik nekik, akkor bekerülnek a blog receptjeim közé. A vélemény egybehangzó, csodálatosan finom lett? ennél jobb elismerés nem is létezik?, amikor a családi asztalhoz kínáljuk az általunk készített finomságokat, és a családunknak ízlik?, ez annyira jó érzés? igaz? Ezzel így van minden háziasszony? Azért a látvány sem maradt el, a piros kis édes eper szemek a csokoládé tetején gyöngyökkel körbefonva, kész mutatványt alkotnak?:)
Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g nutella
5 dkg mogyoró - apróra vágva
nutella ? ízlés szerint
500 g eper
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding - fõzés nélküli
5 dl tej
250 g mascarpone
2 csomag expressz zselatin fix
Tetejére:
200 g jó minõségû csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, vagy daráljuk. Hozzáadjuk mogyorót és a nutellát, és jól összedolgozzuk kézzel.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk. - viszont elõtte a tortaformába szórjunk darált kekszet, így nem ragad hozzá -. Kenjük meg vékonyan nutellával. Tegyük a hûtõbe, legalább 20 percre.
Addig készítsük el a vaníliás pudingot a tejjel, jól keverjük el egy robotgéppel. Adjuk hozzá, a zselatin fixet és még egy percig keverjük, ezt követõen pedig a mascarponét adagoljuk hozzá.
Vegyük ki a hûtõbõl a kekszes alapot, és az elõzõekben, megmosott, lecsöpögtetett és megszárított eperszemeket rakjuk sorba rá.
Ha elkészültünk, tegyük az epres torta tetejére a mascarpone vaníliás krémet. Tegyük a hûtõbe addig, amíg elkészítjük a csokoládémázat.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ezt követõen a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.
Díszítsük eper szemekkel és dekor gyöngycukorkával. Tegyük a hûtõbe dermedésig.
Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követõen lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Kínálásnál a torta szeletet, mentával díszítsük.
Jó étvágyat!
Klarissza
Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g nutella
5 dkg mogyoró - apróra vágva
nutella ? ízlés szerint
500 g eper
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding - fõzés nélküli
5 dl tej
250 g mascarpone
2 csomag expressz zselatin fix
Tetejére:
200 g jó minõségû csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, vagy daráljuk. Hozzáadjuk mogyorót és a nutellát, és jól összedolgozzuk kézzel.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk. - viszont elõtte a tortaformába szórjunk darált kekszet, így nem ragad hozzá -. Kenjük meg vékonyan nutellával. Tegyük a hûtõbe, legalább 20 percre.
Addig készítsük el a vaníliás pudingot a tejjel, jól keverjük el egy robotgéppel. Adjuk hozzá, a zselatin fixet és még egy percig keverjük, ezt követõen pedig a mascarponét adagoljuk hozzá.
Vegyük ki a hûtõbõl a kekszes alapot, és az elõzõekben, megmosott, lecsöpögtetett és megszárított eperszemeket rakjuk sorba rá.
Ha elkészültünk, tegyük az epres torta tetejére a mascarpone vaníliás krémet. Tegyük a hûtõbe addig, amíg elkészítjük a csokoládémázat.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.
Ezt követõen a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.
Díszítsük eper szemekkel és dekor gyöngycukorkával. Tegyük a hûtõbe dermedésig.
Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követõen lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Kínálásnál a torta szeletet, mentával díszítsük.
Jó étvágyat!
Klarissza