Finomkodó epres élvezet?

2014-05-31

sponsored links

A megszokottól eltérõ sütiket is szeretek létrehozni, és persze, hogy sütés nélküli?:) most a nutellát varázsoltam a sütibe kétszeresen. Ezeket elõször mindig a család teszteli, és ha ízlik nekik, akkor bekerülnek a blog receptjeim közé. A vélemény egybehangzó, csodálatosan finom lett? :) ennél jobb elismerés nem is létezik?, amikor a családi asztalhoz kínáljuk az általunk készített finomságokat, és a családunknak ízlik?, ez annyira jó érzés? igaz? Ezzel így van minden háziasszony? Azért a látvány sem maradt el, a piros kis édes eper szemek a csokoládé tetején gyöngyökkel körbefonva, kész mutatványt alkotnak?:)

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta1Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

250 g keksz

180 g nutella

5 dkg mogyoró - apróra vágva





nutella ? ízlés szerint

500 g eper

Krémhez:

1 csomag vaníliás puding - fõzés nélküli

5 dl tej

250 g mascarpone

2 csomag expressz zselatin fix



Tetejére:

200 g jó minõségû csokoládé

2 dl tejszín

egy kis darabka vaj

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük, vagy daráljuk. Hozzáadjuk mogyorót és a nutellát, és jól összedolgozzuk kézzel.

Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk. - viszont elõtte a tortaformába szórjunk darált kekszet, így nem ragad hozzá -. Kenjük meg vékonyan nutellával. Tegyük a hûtõbe, legalább 20 percre.

Epres-nutellás tortaepres nutellás-pudingos torta1Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta5

Addig készítsük el a vaníliás pudingot a tejjel, jól keverjük el egy robotgéppel. Adjuk hozzá, a zselatin fixet és még egy percig keverjük, ezt követõen pedig a mascarponét adagoljuk hozzá.

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta2

Vegyük ki a hûtõbõl a kekszes alapot, és az elõzõekben, megmosott, lecsöpögtetett és megszárított eperszemeket rakjuk sorba rá.

Ha elkészültünk, tegyük az epres torta tetejére a mascarpone vaníliás krémet. Tegyük a hûtõbe addig, amíg elkészítjük a csokoládémázat.

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta6

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára.

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta7

Ezt követõen a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el. Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre. - így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük -.

Díszítsük eper szemekkel és dekor gyöngycukorkával. Tegyük a hûtõbe dermedésig.

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta3

Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követõen lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.

Epres-vaníliás mascarpone csokoládés torta4

Kínálásnál a torta szeletet, mentával díszítsük.

Jó étvágyat!

Klarissza










Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s