Finomfõzelék, tavaszi kiadás
sponsored links
Nem a menzás, hanem a spárgás változat, hozzá pedig tojáskrémmel töltött leveles tészta.
E ponton be kell vallanom egy súlyos gyengeségemet: én a menzás változatot is szerettem. Azt a mirelit kockarépából készült, zöldborsós vacakot, igen. Jó, ha nagyon csirizes volt a habarás, nem ettem meg, de egyébként minden további nélkül. Cukros volt ugyanis, és emiatt nekem ízlett. Nálunk otthon nem volt benne a menüben, úgyhogy nem volt összehasonlítási alapom, mikor pár éve kitaláltam, hogy fõzök magamnak. Nos, az én változatomat (aminek az összetétele a tavasz elõrehaladtával változik), a finomfõzelék esküdt ellenségei is kipróbálhatják. Ez itt az 1.0 verzió receptje: friss fehér spárgával és karfiollal készül. Mivel a menzán tükörtojással adták, nem szeretem hússal enni, inkább ezt a tojáskrémmel töltött "szerelmes levelet" találtam ki hozzá. Krémes, tejszínes, mézes - nagyon finom...
Hozzávalók:
- 3 zsenge sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 zsenge karalábé
- 1 kis fej karfiol, rózsáira szedve
- 1 csomó fehér spárga
- 1 kis fej hagyma
- 2 deci tejszín
- 1 evõkanál kukoricaliszt
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál õrölt szerecsendió ...