Finomfõzelék fasírttal
sponsored links
Sokáig nem hittem, hogy én szeretni fogom valaha a finomfõzeléket. Bár még nem ettem menzán, és nem is tudom, hogy milyennek is kell lennie. Szóval nincs összehasonlítási alapom, de a saját verziómat szeretem. Szerencsére Anya is. Most õ készített fasírtot a fõzelékhez.
Bár már szerepel a blogban a fõzelék, és töltött fasírt is, azért leírom a receptet.
Finomfõzelék elkészítése
Margarint olvasztunk, majd tûzrõl levéve kevés lisztet simára keverünk benne. Visszatesszük a tûzre, beletesszük a felkarikázott répát és a borsót. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal és cukorral ízesítjük. (Több legyen a cukorból.) Amikor már nagyjából megpuhult a répa és a borsó, felöntjük tejjel és forralásig fõzzük.
Hozzávalók:
3 dkg margarin
1-2 ek. liszt
40 dkg zöldborsó
4 kisebb répa ...