FINOMFÕZELÉK

2012-02-15

sponsored links



Emlékeztek az iskolai menzára? Ki-ki, vegyes érzelmekkel tekint vissza az iskolai ebédlõk szocreál hangulatára, és a tipikus ételek ízére. Lássuk csak, mik is voltak az állandó, szinte minden héten visszaköszönõ ebédek?! Elõször is a sápadt, édeskés fõzelékünk, a Finomfõzelék, aztán a kevés fûszerpaprikát látott Rizses hús az elmaradhatatlan csalamádéval, a színtelen és íztelen, tele mócsingokkal bíró Pörkölt a csõtésztával, a Frankfurti leves, melyben csak pár darab virslikarika volt, a már ezekhez képest finomnak mondható, Piskóta csokiöntettel, és a Tejbegríz kakaószórással... Ahogy így visszagondolok eme felejthetetlen étkekre, látom magam elõtt a kicsengetés után, folyosón rohanó diákokat az ebédlõ felé, a  lökdösõdõ nebulókat a sorokban a kezükben tartott háromszög alakú tálcával, a kövér és mindig morcos konyhás nénit és tisztán hallom, a kanalak folyamatos, intenzív csörömpölését...Na ismerõs a dolog? Gondolom sokunknak így jönnek vissza az emlékképek. Szinte minden áldott nap felkészültünk egy-egy újabb, gasztronómiai kihívásra. Érdekes, gyerekként nem rajongtam a finomfõzelékért, de most viszont, hogy a nagy fiam ezt kérte tõlem ebédre, azt gondoltam miért is ne, legyen végre egy gasztropuccs étel is a ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s