Finom tojásétel
sponsored links
A "Háztartás - A magyar háziasszonyok közlönye" , 1895-1920 között, havonta háromszor megjelenõ folyóirat volt, melyet 1895 januárjárjától Urainé Hentaller Lilly, 1912-tõl Kürthy Emilné, 1919-tõl pedig Sárosi Bella szerkesztettek. A folyóirat háztartási, gyereknevelési, egészségügyi, állattartási, kertészeti és konyhai rovatokat tartalmazott, ezek mellett szépirodalmi olvasmányokat, zenei, képzõmûvészeti és sport híreket lehetett olvasni benne. A konyha rovatban az olvasok által beküldött receptek voltak megjelenítve, ételek, sütemények, édességek, italok, disznóvágás, befõzés címkék alatt kategorizálva. Minden évben a megjelent lapok és a karácsonyi különkiadás vászonkötésû könyv formájába lettek összekötve. Az alábbi recept az 1906-ban megjelent folyóirat-könyvbõl készitettem, melyet ezúton is köszönök Petru Cioarã-nak, a Bábes-Bolyai Tudományegyetem nyugalmazott fizika tanárának.
Finom tojásétel
Hozzávalók 4 személyre: 6 evõkanál vagdalt sonka(vagy fõtt füstölt nyelv), 6 evõkanál szitált zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 6 tojás, 8 evõkanál ...