Finom tejes kiflik: füstölt sajtos-lenmagos szendvicskiflik
sponsored links
Ebbõl a tejes kifli tésztából háromféle kiflit sütöttem. Sós- köményes egyenes kiflit (stanglit) hagyományos, ropogós kiflit, ami kunkori, és ezt a füstölt sajtos-lenmagos óriáskiflit szendvicshez.
Bár a magyar szokások szerint nem hagyományos a sajtos kifli én mégis gyakran megszórom sajttal, mert a kisfiam teljesen odavan érte. Már magában is komplett uzsonna, ha egy ilyet elropogtat. A kiflik másnap is nagyon finomak és frissek maradtak, úgyhogy tényleg jól vizsgázott a tészta. Szerintem mutatósak is lettek.
Azt, hogy belül milyen puhák és foszlósak lettek a kiflik, azt a sós-köményes kiflinél mutattam be. Akkor jöjjön a recept!
12 db nagy kiflihez:
25 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
3 dkg élesztõ ...