Finom tejes kiflik: füstölt sajtos-lenmagos szendvicskiflik

2011-11-07

sponsored links


Ebbõl a tejes kifli tésztából háromféle kiflit sütöttem. Sós- köményes egyenes kiflit (stanglit) hagyományos, ropogós kiflit, ami kunkori, és ezt a füstölt sajtos-lenmagos óriáskiflit szendvicshez.

Bár a magyar szokások szerint nem hagyományos a sajtos kifli én mégis gyakran megszórom sajttal, mert a kisfiam teljesen odavan érte. Már magában is komplett uzsonna, ha egy ilyet elropogtat. A kiflik másnap is nagyon finomak és frissek maradtak, úgyhogy tényleg jól vizsgázott a tészta. Szerintem mutatósak is lettek.

Azt, hogy belül milyen puhák és foszlósak lettek a kiflik, azt a sós-köményes kiflinél mutattam be. Akkor jöjjön a recept!

12 db nagy kiflihez:

25 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
3 dl tej
3 dkg élesztõ ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s