Finom szilvás gombóc - Magyar étel

2011-09-22

sponsored links


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tojás, 1evõkanál zsír, liszt (kb. fél kg), 40 dkg magozott szilva, 15 dkg durváravágott dió, 1 zacskó vaníliás cukor, zsemlemorzsa, 30 dkg porcukor.

A burgonyát héjastól puhára fõzzük,meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Összedolgozzuk a tojással, zsírral, sóvalés annyi liszttel, amennyit a tészta felvesz. Lisztezett deszkán alaposankidolgozzuk, hogy a végén rugalmas, homogén tésztát kapjunk. 
Egy kevésporcukrot és a diót egy tálban összekeverünk és a kimagozott szilvákba töltjük.A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (kisujjnyi vastagságúra), 10x10 cm-eskockákra vágjuk, a közepükbe teszünk egy szilvát, gombócokat formálunk belõlükés ...

Folytats a blogon ... obudagasztro.blogspot.com/2011/09/fin...

sponsored links

Keres?s