FINOM PÁSTÉTOM- ZSIDÓ TOJÁS VAGY ZSIDÓ KAVIÁR
sponsored links
Anyukám adta a vacsora-ötletet! Finom lett!
Ez egy nagyon régi specialitása a lengyel és magyar zsidóknak (gondolom, hogy nem csak az õ receptjük). Hagyományos zsidó tojás-pástétom, amelyet a híres budapesti ?Rosenstein? étteremben szolgáltak fel és az étterem receptjeinek menüjébõl a legnépszerûbb specialitásnak örvendett.
Azt olvastam valahol, hogy zsidó kaviárnak is nevezik.
Készülhet máj nélkül is!
6-8 tojás
1 nagyobb lilahagyma
1-2 teáskanál mustár
só
bors
1 teáskanál darált piros paprika
A tojásokat átmostam, 10 perc alatt keményre fõztem. Hideg vizet engedtem rá és hagytam kihûlni.
Közben a hagymát apró kockára vágtam.
A tojásokat megszabadítottam a héjától és tojásvágóval elõbb hosszában csíkokra, majd keresztbe fordítva a szeletelõ mélyedésében- kockára vágtam.
Libazsíron átsütjük a májat, ha kihûlt, akkor villával összetörjük, vagy- felbontunk egy libamáj konzervet, ahogy én is tettem. A hozzávalókat alaposan összekevertem, utána ízesítettem és beraktam a hûtõbe, hogy összeérjenek az ízek (legalább fél óra).
Friss kenyérrel jóízûen elfogyasztottuk!
Kínáljunk mellé friss zöldséget vagy savanyúságot.