Finom kenõmájas
sponsored links
Be kell vallanom, hogy ezt nem én készitettem, hanem anyu és apu, de biztos az enyém is pont ilyen finomra sikerülne:))).
Hozzávalók: 2 kg szalonna, 2 kg sovány disznóhús, 4 db fehér hagyma, 1 kg disznómáj, só, bors.
A szalonnát felvágjuk és egy nagyobb lábosban kiolvasszuk. Az igy kapott tepertyût kiszedjük és félre tesszük. A kiolvadott zsirhoz adjuk a sovány húst. Mikor a hús majdnem elkészült, hozzátesszük a felszeletelt hagymát, és csak a legvégén a májat. A máj hamar megsül. Nem szabad a hússal együtt fõzni, mert keserit.
Mikor minden összefõtt, hozzátesszük a tepertyût is. Hagyjuk hûlni, és amikor majdnem kihûlt, ledaráljuk. Sóval, borssal izesitjük.
Befõttes üvegekben tároljuk, kis zsirt öntünk a tetejére, igy hosszú ideig is eláll.
Hozzávalók: 2 kg szalonna, 2 kg sovány disznóhús, 4 db fehér hagyma, 1 kg disznómáj, só, bors.
A szalonnát felvágjuk és egy nagyobb lábosban kiolvasszuk. Az igy kapott tepertyût kiszedjük és félre tesszük. A kiolvadott zsirhoz adjuk a sovány húst. Mikor a hús majdnem elkészült, hozzátesszük a felszeletelt hagymát, és csak a legvégén a májat. A máj hamar megsül. Nem szabad a hússal együtt fõzni, mert keserit.
Mikor minden összefõtt, hozzátesszük a tepertyût is. Hagyjuk hûlni, és amikor majdnem kihûlt, ledaráljuk. Sóval, borssal izesitjük.
Befõttes üvegekben tároljuk, kis zsirt öntünk a tetejére, igy hosszú ideig is eláll.