Finom felnõtt puncs
sponsored links
Nem most készült ez finom lélekmelegítõ, de ebben azelképesztõ negatív rekordokat döntögetõ zimankóban igazán aktuális. Már adecemberi-januári idõszakban igen gyakran készítettem forralt bort, (ami az énesetemben többnyire fehér mézes bor) de mivel jóból is megárt a sok, egy jeles januári estén kísérletképpen puncsot csináltam. Igaz még sosem készítettemkorábban, de egy kedves ismerõsöm a vizsgaidõszak hajrájában megosztotta velemsaját receptjét és ezt átdolgozva és gyümölcsösítve született meg az a hidegûzõ finomság, amit rögtön be is pötyögtem a gépembe, csak akkor még blog hiányában a szövegszerkesztõmbe. Onnan másoltam most ide. A mai nap folyamán még véletlenül sem tettem ki a lában a jól fûtött lakásból, csak ezért nem reprodukáltam jelenleg is a receptet. Kinézve az ablakon viszont megfordult a fejemben, hogy másnak talán jól jöhet.
Íme a finom gyümölcsös puncs, amelyben a rum kellõen diszkrét mégis elég ahhoz, hogy melengessen:
Hozzávalók (5 lelkes felnõttre, kb két és fél decisbögrékkel):
- 2 teafilter (nálam epres fekete tea)
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- egy rúd fahéj
- ízlés szerint szegfûszeg (egész - szerényszemélyemnél kb. tíz-tizenöt szem)
- 2 deci vörösbor
- másfél deci rum ...