Finom felnõtt puncs

2012-02-07

sponsored links

Nem most készült ez finom lélekmelegítõ, de ebben azelképesztõ negatív rekordokat döntögetõ zimankóban igazán aktuális. Már adecemberi-januári idõszakban igen gyakran készítettem forralt bort, (ami az énesetemben többnyire fehér mézes bor) de mivel jóból is megárt a sok, egy jeles januári estén kísérletképpen puncsot csináltam. Igaz még sosem készítettemkorábban, de egy kedves ismerõsöm a vizsgaidõszak hajrájában megosztotta velemsaját receptjét és ezt átdolgozva és gyümölcsösítve született meg az a hidegûzõ finomság, amit rögtön be is pötyögtem a gépembe, csak akkor még blog hiányában a szövegszerkesztõmbe. Onnan másoltam most ide.  A mai nap folyamán még véletlenül sem tettem ki a lában a jól fûtött lakásból, csak ezért nem reprodukáltam jelenleg is a receptet. Kinézve az ablakon viszont megfordult a fejemben, hogy másnak talán jól jöhet. 

Íme a finom gyümölcsös puncs, amelyben a rum kellõen diszkrét mégis elég ahhoz, hogy melengessen:

Hozzávalók (5 lelkes felnõttre, kb két és fél decisbögrékkel):
  • 2 teafilter (nálam epres fekete tea)
  • 2 csomag bourbon vaníliás cukor
  • egy rúd fahéj
  • ízlés szerint szegfûszeg (egész - szerényszemélyemnél kb. tíz-tizenöt szem)
  • 2 deci vörösbor
  • másfél deci rum ...

Folytats a blogon ... edeskonyha.blogspot.com/2012/02/finom...

sponsored links

Keres?s