Finom citrom kocka meyer citromból

2014-02-20

sponsored links













Az idén végre sikerült meyer citromot beszereznem, tavaly ugyanis hiába tettem tûvé érte mindent, egyetlen árválkodó darabot sem találtam az üzletekben, de még a piacon sem. Most viszont meyer citrom dömping van, így végre süthettem egy finom, krémes sütit. Fõleg nyáron nagy kedvenceim a citromosak, de azért télen is nagyon jól tudnak ám esni. Ilyenkor még inkább vágyuk az üde ízekre, a harsány, jó kedvre derítõ színekre. Nagyon egyszerû elkészíteni, egy elõsütött omlós-ropogós tésztakéregre kerül a sûrû citrusos töltelék, hogy visszatolva a sütõbe mennyei finomsággá álljon össze. Aki szereti a kissé fanyar ízvilágot, az tegyen egy próbát vele.                

Inspiráció: innen


Elkészítési idõ: 60 perc


Hozzávalók:


tészta:


25 dkg puha vaj
13 dkg cukor
25 dkg liszt
csipet só


töltelék:


2 (meyer) citrom
2 tojás
25 dkg cukor (nálam 20 dkg)
3 ek liszt
csipet só



Elkészítése:



1.  A vajat habosra kikeverjük a cukorral, hozzáadagoljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, tésztává gyúrjuk.
2.  Egy kb 20x20 cm-es sütõformát vagy tepsit kikenünk vajjal, belenyomkodjuk a tésztát, elõmelegített 180 -os sütõben kb 20 percig sütjük, míg enyhén megbarnul a széle. Hagyjuk kicsit kihûlni.
3.  A citromokat meleg vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
4.  A töltelékhez elkeverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a sót, lisztet, a végén beledolgozzuk a citrom levét és héját.
5.  A citromos keveréket a még langyos tésztára öntjük, visszatoljuk kb 30 percre a sütõbe. Mikor kivesszük, lehet, hogy a közepe még kicsit remegõs, de ahogy hûl, meg fog szilárdulni.
6.  Hagyjuk teljesen kihûlni, majd kockákra szeleteljük.
7.  Tetejét megszórjuk porcukorral.

 









Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/02/fin...

sponsored links

Keres?s