Finn Lapos Krumplis Kenyér - Lepény
sponsored links
Errõl a kenyérrõl - Rieska - még sosem hallottam. Sõt, úgy egyáltalán nem találkoztam még szembe finn kenyerekkel. Ez a találkozás, viszont nagyon jókor jött. Egyszerû, gyors és elképesztõen finom. Az alaprecept árpából készül - több verzió is létezik. Közös bennük, hogy nem sütik õket ropogósra, szárazra, s frissen, melegen, vajjal és egy pohár tej mellé eszik. Illetve vékony, füstölt lazaccal is. Ami nálunk most nem volt. A recept egy finn blogról való - Scandi Foodie - thank you for this great bread recipe. Hát lássuk.
Hozzávalók - 8 lepény kenyérhez
- 550 gr hámozott burgonya vagy 600 gr kész krumplipüré
- 100 ml tej (ha nem maradék krumplipürébõl dolgozunk)
- 200 gr teljes kiõrlésû tönköly liszt ...