Finn epres csoda (vispipuuro)
sponsored links
Egyenesen Finnországból. Rebeka tanulta az egyetemen a fõzõórán (nem csak macska szeretnék lenni, hanem tamperei ösztöndíjas is! mondtam már? nem is tudom, melyikre van nagyobb esélyem:)) Eredetileg lingonberrybõl (ez vajon ugyanaz, mint a cranberry, azaz tõzegáfonya) készül, de valószínûleg bármelyik bogyóssal mûködik. Szerintem zseniális, pofonegyszerû, olcsó, gyors és isteni. Tulajdonképpen egyszerû vízbegríz, gyümölcshússal összefõzve, aztán kihabosítva. Szóval tényleg nem kell hozzá semmi extra:) Akkor jöjjön a recept. (Mi rögtön két adaggal indítottunk, lehet, hogy hárommal kellett volna szorozni:))
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 3 dl tört eper (vagy bármilyen más bogyós)
- csipet só ...