Fine Dining a Körúton

2011-10-07

sponsored links

   Salon_ettrem2.jpg

Amikor múlt héten meghívást kaptam, hogy vegyek részt a Salon étterem bemutatkozó vacsoráján (Mirelle, Selectfood és A la carte Kulinária társaságában  meglepõdve realizáltam, hogy a csodálatosan felújított New York kávéház egyáltalán rendelkezik étteremmel. Addig azt gondoltam, hogy csak klasszikus kávéházi ételek, sütemények kaphatók Budapest legszebb kávéházában. A Salon étterem chef-je Wolf András, aki korábban a Bockban dolgozott, immáron két éve vezeti az étteremet valamint felügyeli a kávéházi ételek minõségét is. Az elmúlt két évben komoly mûhelymunka folyt az étteremben, rengeteget kísérleteztek mire a most kóstolható háromfajta (hét és négyfogásos húsos, illetve négyfogásos vegetáriánus) menüsor az ételekhez illõ borsorral összeállt. A harmincüléses étteremben csak menüsorok kaphatók, nincs ebéd és minden este ugyanaz a csapat áll fel a servicehez.

Mi egyfajta keverék menüt kaptunk öt fogással, amuse boche-al és két "séf ajándékával", így az öt fogás tulajdonképpen nyolc lett az este végére. Elsõként a kenyér, vaj és só kínálatot próbálhattuk ki, a helyben készült szalonnás pogácsa egészen kitûnõ, a hatféle kenyérbõl nekem a gyökérkenyér ízlett legjobban szardellás vajjal és natúr maldon sóval. A kínálatban háromféle vaj (chilis, natúr és szardíniás) és kb. 6-7 féle só (maldon, füstölt maldon, Hawai-i fekete, vörös és fehérboros francia, stb.) található.

Amuse boche-nak füstölt galambmell érkezik fojtott galambból, kevés zöldséghabbal, kiegyensúlyozott falat, tökéletes ...


Folytats a blogon ... horasz.blog.hu/2011/10/07/fine_dining...

sponsored links

Keres?s