Filézõkéseket elõ!
sponsored links
A METRO Vevõakadémia meghirdeti az Elsõ Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokságot, amely a Budai Gourmet gasztronómiai rendezvényen kerül megrendezésre, 2011. június 4-én.
A verseny döntõjébe a selejtezõk elsõ öt-öt helyezettje kerül be. A nyertes a Marine Harvest jóvoltából egy 4 napos Norvég utat nyer és megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját.
ELÕDÖNTÕ: Az elõdöntõk helyszíne és idõpontja: Budai Gourmet gasztronómiai rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4. 15:30-17:00. A két elõdöntõ egymást követi majd.
DÖNTÕ: A döntõ helyszíne és idõpontja: Budai Gourmet rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4., 18:30-19:30
VERSENYKIÍRÁS:
A versenyzõknek az Országos Nyílt Lazacbontó verseny hivatalos szabályai szerint kell a lehetõ legszebb és legpontosabb lazac filéket szelnie egy hagyományos lazacból, a lehetõ legrövidebb idõ alatt. Az elõdöntõ és a döntõ alapanyagait a Metro Vevõakadémia és a Marine Harvest cég biztosítja.
A jelentkezéseket kizárólag a Metro Vevõakadémia e-mail címére lehet elküldeni vevoakademia@metro.co.hu. A pályázathoz néhány soros bemutatkozást és rövid indoklást kell csatolni a versenyen való indulás motivációjáról.
A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban szerezhetõk be. A szervezõk a változtatás jogát fenntartják!
Nem csak az nyer, aki a fõdíjként felajánlott 4 napos norvégiai utat nyeri! A lazacbontó versenyen résztvevõ minden versenyzõ, nagy értékû ajándékot kap a Metro Vevõakadémiától és a verseny fõ támogatójától, a Marine Harvest cégtõl.
A versenyzõk alanyi jogon kapnak a versenyen felfilézett 4,5 kg - 5 kg súlyú lazaccal megegyezõ mennyiségû lazachúst, tehát aki a döntõbe kerül máris gazdagabb 2 nagykereskedelmi minõségû lazac filézett húsával, de aki az elõselejtezõben elvérzik annak sem kell búslakodni hiszen ebben az esetben 1 db atlantik lazac filézett halhúsát teheti a hûtõjébe és még számos egyéb ajándék is gazdára vár!
Segítség a filézéshez: az elsõ és egyetlen hazai halgasztronómiai blog, az Oceancowboy-on bõvebben olvashattok a lazacokról, méretrõl, súlyról , alkalmazható konyhatechnológiáról, és a filézéshez segítséget kaphattok, ha elolvassátok a fázisfotókkal illusztrált filézési útmutatót!
Nem csak séfek, szakácsok, vagy halkereskedõk jelentkezését várják a bajnokságra, de nem árt, ha láttál már, filéztél már életedben! Jelentkezni csak a megadott e-mail címen lehet, ahová pár soros bemutatkozó (motivációs) levelet kell írni.