Filézett csirkecomb zöldséges töltelékkel és zöldség gombóccal
sponsored links
- Annyi darab csirke felsõ comb, ahányat szánsz egy személyre – nálam 6 db
- Kb. 30 dkg vegyes zöldség – sárgarépa, zeller, paszternák, fehérrépa kockák = mélyhûtött leveszöldség (Metro); bármilyen egyéni összetétel is megfelelõ
- 1 db lehetõleg M-es tojás
- 2 evõkanál szezámpehely, vagy 2 evõkanál szezámliszt, vagy 2 evõkanál chia mag, vagy tápióka, vagy nyílgyökér – A lényeg az, hogy a massza ne legyen túlságosan nedves
- Só, õrölt bors, õrölt paprika, fokhagyma
- 2 evõkanál zsír
Elkészítés:
- Filézd ki a csirke felsõ combot (A felsõ combok mérete egészen más, ha házi csirkét sikerül szerezned! – A képen ilyent látsz!)
- Készítsd el a tölteléket – a zöldség, a tojás, a fûszerek és a száraz anyag összekeverésével
- Töltsd meg a combokat, és fogpiszkálóval tûzd össze, és helyezd el egy mély tepsiben
- Ha van maradék zöldséged, akkor pl. egy fagyi kanállal nyomj zöldség gombócokat is az edénybe
- A combok és a gombócok közé tegyél zsír darabokat, vagy elõre zsírozd ki az edényt
- Kb. 40 perc alatt fog elkészülni az étel; félidõben forgasd meg, majd közeledve az utolsó percekhez ismét forgass a csirkedarabokon egyet és pirítsd meg azokat
- A gombócokat forgatás nélkül meg lehet sütni