Figyelj a vásárlásra - Darált hús!

2011-11-27

sponsored links


Elérkezett az idõ, hogy ismét elõvegyem ezt a témát. Közelegnek az ünnepek, ilyenkor megnõ a forgalom és sajnos vele együtt a csalások is.

Az eset, amirõl írni szeretnék, nem ünnepek alkalmával történt, de mivel a termék most elég keresett cikk lesz, ezért alkalmasnak bizonyul a bejegyzés.

A darált húsról szeretnék ma írni. Mi már nagyon rég nem veszünk elõre ledarált húst, azért mert sajnos mindent beledarálnak, nagyon sok a zsiradék benne és ezért inkább húsdarabkákat szoktunk vásárolni és itthon ledaráljuk.

Tavaly mégis vásároltunk elõre ledarált húst, mert már szorított az idõ és nem kaptunk megfelelõ darálni való húst. Nagyon szép, ízléses csomag volt, emlékszem még "hullámosan" volt elhelyezve benne a hús, úgy, ahogy kijött a darálóból. Spagettihez kellett, amit úgy szoktam elkészíteni, hogy nagyon kevés felforrósított olajon (épp csak pár csepp) megpirítom a befûszerezett darált húst. Most is így indultam neki, beletettem a darált húst és pillanatok alatt a serpenyõ megtelt vízzel, aztán elkezdett fõni. Emlékszem édesapám kijött a konyhába és amikor meglátta, mindjárt az volt az elsõ szava, hogy miért öntöttem hozzá ennyi vizet? Mondtam neki, hogy én egy csepp vizet sem adtam hozzá, ez mind a "húsból" fõtt ki. Ott álltunk mindketten ámulva, bámulva, csak néztük a habzó vizet. Több mint fél órát pároltam, amíg elfõtt a víz és végül a majdnem háromnegyed kiló darált húsból maradt egy marék hús.

Ez volt az utolsó alkalom, amikor darált húst vásároltam. Ezután akkor sem fogok, ha nincs más. Inkább ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE...

sponsored links

Keres?s