Fiam, ez bukta - leülhetsz!

2011-05-22

sponsored links


Eddig egyszer készítettem buktát, csak úgy magamtól, talán kalács tésztával kísérleteztem, más formába hozva, barack lekvárral. Nem sikerült. Ami viszont tegnap este készült, az hibátlan, maga a BUKTA, csupa nagybetûvel Édes (sok cukor), lágy, lekváros és néhol csokis is. Kívül ropog, belül omlós, egyszerûen finom. És még sikerült is, mely a kelt tésztás konyhai mûveletek nem mindegyikére mondható el. A recept inspiráció, köszönet érte ide: a Barbi Konyhája blog gazdájának. Jókat süt és én újra sütöm. Köszi.

Hozzávalók:

  • 500 gr finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 kocka élesztõ
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 3 ek olaj
  • 1 tojás egészben, héja nélkül
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tojás a kenéshez
  • sütés álló lekvár (54%-os)
  • csoki
Elkészítés...

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/05/f...

sponsored links

Keres?s