Fiam, ez bukta - leülhetsz!
sponsored links
Eddig egyszer készítettem buktát, csak úgy magamtól, talán kalács tésztával kísérleteztem, más formába hozva, barack lekvárral. Nem sikerült. Ami viszont tegnap este készült, az hibátlan, maga a BUKTA, csupa nagybetûvel Édes (sok cukor), lágy, lekváros és néhol csokis is. Kívül ropog, belül omlós, egyszerûen finom. És még sikerült is, mely a kelt tésztás konyhai mûveletek nem mindegyikére mondható el. A recept inspiráció, köszönet érte ide: a Barbi Konyhája blog gazdájának. Jókat süt és én újra sütöm. Köszi.
- 500 gr finomliszt
- 3 dl tej
- 1/2 kocka élesztõ
- 3 ek cukor
- csipet só
- 3 ek olaj
- 1 tojás egészben, héja nélkül
- 1 tojás sárgája
- 1 tojás a kenéshez
- sütés álló lekvár (54%-os)
- csoki